Back Inside

Following the achievement of making a structurally sound and water-tight shell, it was possible to make progress inside making the shell a home. The plan was always to salvage and reuse as much of the original fabric as possible, whilst utilising sustainable and traditional materials in a modern way that would enhance the environmental performance of the building. Cut care would be needed to ensure the intrinsic qualities and value of the building were not lost. Great care was therefore taken to ensure that everything that was salvageable was indeed salvaged and saved from the skip! Following treatment of the entire timber fabric, floorboards and doors were kept, and the sound parts of rotten floor and ceiling joists were set aside for reuse and repurposing. De-nailing was a big and dirty task.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.